Gerbera dyrkning

Gerbera Tusindfryd er et af de mest almindeligt dyrkede og en af de vigtigste blomster rundt om i verden. Ifølge Preesman B.V., en dyrkning selskab, kan denne succes tilskrives den "brede vifte i farve og form af blomsten." Gerbera blomster er ikke særlig svært at passe, men de har specifikke krav og situationer, som de vokser bedst i. Gerbera blomster vokser bedst i Potter, der er velplejet.

Jord

Gerbera Bellis kræver en god vand/luft balance i jorden, så en tørv mix, især en coco tørv mix, anbefales. Blandes i perlite, således at det er 40% af den jord, som vil hjælpe med dræning og luft flow i jorden. For at støtte i dræning, anbefales det at placere coco tørv fibre eller ler i bunden af puljen til at lette dræning.

Vand

Som med de fleste planteavl, er drypvanding den bedste metode til vanding gerbera blomster, fordi hver blomst vil modtage den samme mængde vand. Også, med drypvanding, kun jorden er at blive våd, ikke plante, som vil bidrage til at undgå rådne og vand skader på anlægget selv. Jorden skal altid være fugtig, men våd jord kan rådne anlægget, så omhyggelig vanding er afgørende.

Varme

Gerberas optimale voksende temperatur er 23,9 grader C. Dog vil at have temperatur mellem 16,1 og 21,1 grader C om dagen og 13,3 til 18,3 grader C i løbet af natten, tillade plante til at vokse tilstrækkeligt. Frostgrader kan straks dræbe anlægget. I de kolde måneder af året, kun vand planten når jorden er tør, så du kan forhindre frostvejr.

Skadedyr og sygdomme

De fleste gerbera planter lider ikke fra skadedyr og sygdomme, men over vanding og alt for våde forhold kan øge sandsynligheden for insekter og sygdom. Watch for bladlus og whiteflies på undersiden af bladene på en ugentlig basis. For at slippe af med insekter, kan du bruge sæbevand eller en insekticid.

Plukke blomster

Gennemsnitlige Gerbera begynder blomstring 8 til 12 uger efter det er blevet plantet. Planterne kan høstes to til tre gange om ugen, men de fleste kultivatorer høste 3 gange hver uge for at sikre ensartethed i de plukkede blomster. Det er bedst at plukke blomsterne i hånden i stedet for at afskære dem, fordi skæring kan efterlade en lille stykke af den plante, der vil rådne og kan inficere anlægget.

Related Articles