Hvad der forårsager selv harmoniske?

Hvad der forårsager selv harmoniske?

Strengeinstrumenter er populær over hele verden. En del af grunden til dette er den rige, komplekse lyd, der en vibrerende streng gør. Lyden kommer fra den måde, strengene vibrere. Strengen gør ikke en simpel sund--det gør en konstant skiftende lyd. Den lille og kontinuerlig ændring af "farve" af lyden er forårsaget af den måde strengen, der konstant ændringer mellem tilstande af vibrerende.

Vibrerende strenge

Når en streng vibrerer, gør det det i en kompliceret måde. Nogle gange vibrerer det som en enkelt sektion forankret i hver ende. Nogle gange vibrerer det i to sektioner – med det nøjagtige centrum af strengen næppe bevæger sig overhovedet. Nogle gange hvis vibrerer i tre sektioner--med to relativt ubevægelig point, eller noder, hver en tredjedel af vejen fra hvert slutpunkt. Vibrerende strengen tænder hurtigt tilbage og frem mellem disse og endnu mere komplekse mønstre.

Harmoniske

Når en streng vibrerer i sektioner, producerer det forskellige toner. Disse forskellige toner kaldes harmoniske. Når hele strengen vibrerer, er det den første harmoniske; Dette er normalt kaldes den grundlæggende tone. Vibrerende i to sektioner producerer en tone en oktav højere end den grundtone. Når strengen vibrerer i tre sektioner, frembringer det en lyd, der er ca en oktav og en halv over grundlæggende--en tone som musikere kalder en femtedel. Hvis den grundlæggende tone er midten C på klaver, er Bemærk svarende til den tredje harmoniske den anden G højere end midten C. Når en streng vibrerer i fire sektioner--den fjerde harmoniske--lyder det to oktaver over den grundlæggende tone.

Selv harmoniske

De harmoniske, at en streng producerer bestemme rigdommen af lyden strengen producerer. For de fleste strygere, kun de første par harmoniske er hørbare--jo højere harmoniske, den svagere det er. Bemærk at alle ulige harmoniske har en mave, eller punkt af maksimale vibrationer i nøjagtige midten af strengen. Lige harmoniske har en node i den nøjagtige midten af strengen. En musiker kan holde hans fingerspids nær midten af en vibrerende streng og dette vil undertrykke alle ulige harmoniske knappanel lige harmoniske: de lige harmoniske har en node på dette punkt så den musiker finger ikke forhindrer dem i klingende.

Kunstige harmoniske

Når ulige harmoniske undertrykkes og lige harmoniske er tilladt til lyd, producerer et instrument, der en klar, klokke-lignende tone. For at producere disse bell-lignende toner til hver note på et instrument, ærgre musikere hver streng, således at det kan producere en grundtone i den normal måde. I midten af en streng mellem bånd og broen af instrumentet er derefter undertrykt af én finger på én hånd, mens en anden hånd plukker strengen, for eksempel. Som melodi skrider frem, de to hænder af musikeren flytte i tandem, producerer kun selv harmoniske for hver note-- og en række bell-lignende toner.

Related Articles