Symbolik af Valmue blomsten

Symbolik af Valmue blomsten

Den symbolske værdi tilskrives valmuer når tilbage i tide, begyndende med Sumererne, der betragtede det som en blomst af glæde. Når Sumererne stødt assyrerne, bestået valmuer i nye hænder. Assyrerne dyrkede blomster og delte oplysninger om vokser planten med Babylon, derefter gennem Babylon til Egypten. På tidspunktet for Pharaohs, var valmuer værdsat for at producere opium, så bruges til at hjælpe folk med at sove bedre.

Valmuer i Kina

En legende fra Kina fortæller en hjerteskærende historie om hengivenhed og tilskriver værdi af tro og hengivenhed mellem elskende til Valmue. Det begynder med Lady Yee og Hsiang Yu, som var mand og kone. Lady Yee således elskede Hsiang Yu som hun gik med ham ind i kampen, ikke ønsker at være adskilt. På den dag, da oddsene for overlevelse blev håbløs, Lady Yee afhentet sin mands sværd og dansede i håb om at lette hans sorg. Når disse bestræbelser mislykkedes, begik hun selvmord kun at have et felt af valmuer bloom hvor hun faldt.

Oldtidens Grækenland

De gamle grækere brugte valmuer til at repræsentere fertilitet og handlekraft. Græske atleter, faktisk forbruges birkes i deres vin med en bit af honning til at forbedre deres styrke og holde dem sunde. Der var dog en tristere side til denne blomst. Myterne fortæller os, at Demeter lavet valmuer for at hjælpe søvne gennem sin sorg, da hendes datter Persephone var tabt til underverdenen for seks måneder af året. Grækerne delte deres historier med romerne, som til gengæld indført valmuer til Europa. Romerne placeret Valmue under domænet af Somnus, der regulerer søvn.

Europa

I Europa, kvinder bærer hvide valmuer på Remembrance Day at repræsentere freden og de brændende ønske om at se krigen ende i hele verden. Røde valmuer symbolisere faldne soldater.

Mindedag

John McCrae skrev et digt kaldet, "Vi skal holde troen." Dette digt talte om valmuer øremærkninger Flandern felt, en verdenskrig kirkegård i Belgien og Frankrig. Efter at have læst dette, lovede en University of Georgia professor at bære valmuer dagligt for at fejre de ære døde. Moina Michael, kærligt kendt som Valmue damen arbejdede hele sit liv for at få valmuer anerkendt som et symbol på veteraner. Takket være hendes indsats, valmuer var regelmæssigt fordelt af 1924, og midler rejst fra deres salg gik til veteraner.

Christian betydning

Kristen kunst bruger valmuer som en kulisse til Passion of Christ. Alternativt bruge nogle udskæringer valmuer til at repræsentere søvn, meditation, resten eller død.

Related Articles