F1 bil sikkerhedsfunktioner

F1 bil sikkerhedsfunktioner

Formel 1 eller F1, racing er en populær form for bil racing opkaldt efter designstil af køretøjer involveret. Det er defineret af den generelle udformning af de køretøjer, der anvendes i dens begivenheder, som er normalt enkelt-sæde, open wheel biler designet til at gå så hurtigt som muligt. Formel 1 racing kan være meget farlige, og derfor er der flere design funktioner til formål at øge førerens sikkerhed.

Monocoque

Monocoque er et vigtigt designelement i moderne formel 1 racere. Monocoque betyder "enkelt shell" eller "balje" på fransk, og gør op den driver cockpit og overlevelse shell samt fungere som en vigtig del af bilens chassis. Monocoque er lavet af kulfiber, nogle gange så tyk som 60 lag.

Overlevelse Shell

Overlevelse shell er indbygget i Monocoque og huse i cockpittet. Overlevelse shell er omgivet af stødabsorberende strukturer bygget af deformerbare materiale. Overlevelse shell indeholder også hoved og hals støtte (HANS). Siderne af skallen er også beskyttet et lag af kulstof og en speciel polymer kaldet polybenzoaoxide (PBO), også kendt som Zylon. Dette lag forhindrer splinter af bilens organ i at komme ind i cockpittet.

Cockpittet

I cockpittet design tillader føreren at forlade køretøjet uden at fjerne noget, men hans sikkerhedssele og rattet. I cockpittet dimensioner også lette chaufførens hurtig undslippe: de er 850mm lang, 350mm bred ved pedalerne, 450mm bred ved rattet og 520mm på den bageste halvdel. Derudover kan ingen brændstof, olie eller vand linjer passere gennem cockpittet. Cockpittet skal også være udstyret med en master switch til at slukke bilens elektroniske udstyr.

Sikkerhedssele

Sikkerhedsseler i en F1 bil bruger en seks-punkts sele, hvilket betyder, at seks forskellige stropper holde driveren i sted og absorbere potentielle indvirkning kraft. Stropperne består af to skulderstropper, to bækken stropper og to ben stropper. Bælterne er vævet af nylon, og mødes på en central sele, hvor de kan alle blive frigivet med en enkelt twist af hånden.

HANS

Hoved og hals støtte (HANS) system er designet til at arbejde i tandem med sikkerhedsselen. Systemet holder førerens hoved på plads bør der være en pludselig kraft på køretøjet. Dette sikrer, at driveren vil være beskyttet mod skader som følge af piskesmæld.

Hjulet bindsler

Hjulet bindsler tilsluttes chassiset fra F1 bil hjul. De er for at forhindre hjul fra popping ud af køretøjet og forårsager yderligere skade eller skade. Hjulet bindsler er konstrueret af Zylon. De kan modstå omkring 5.000 kg belastning.

Brandslukning System

Hver bil har også en indbygget brandslukningsanlæg, der automatisk frigiver skum omkring chassis og motor, hvis et brand skal starte. Systemet kan også aktiveres manuelt af føreren eller race marskal.

Related Articles