Hvad er forskellen mellem Kardinalen og Neon Tetras?

Cardinal tetra og neon tetra deler mange overfladiske ligheder, men de er meget forskellige fisk. Cardinal tetra eller Paracheirodon axelrodi, vokser lidt større i størrelse, men er mere modtagelige for negative akvarium betingelser end neon tetras eller Paracheirodon indre. De udstiller også subtile forskelle i udseende, og betydelige forskelle i adfærd inden for akvariet miljøet.

Rød farve

En neon tetra's krop er mest klart eller let sølv-farvet, med varemærke neon blå stribe løber fra sit hoved til hale, og rød farvning manifesterer overvejende i sin bageste krop og hale. Kardinal tetras har en lignende blue streak og en klar eller sølv-farvet dorsale sektion. Deres røde markeringer adskiller sig fra neon tetras, de ikke er begrænset til den bageste del af kroppen; i stedet, den cardinal tetra hele ventrale del er rød.

Hårdførhed

Kardinal tetras er delikat og har en lavere overlevelsesrate i akvariet miljøer hvor nitrat, nitrit og ammoniak niveauer bliver høj. Neon tetras, som er meget mere hårdføre, kan overleve den indledende cykling med en ny tank, samt den forhøjede forurenende niveauer forbundet med sjældne eller forkert tank vedligeholdelse. På grund af deres højere modstand mod substandard vandkvalitet er neon tetras bedre egnet til akvarier holdt af uerfarne hobbyfolk.

Ideelle levesteder

Kardinal tetras trives i temperaturer fra 23,0 til 26.9 grader Celsius, og vand med en pH-niveau af 4.0 til 6.0. De når størrelser på op til 2 inches, hvilket gør dem bedre i stand til at afværge aggression fra andre fisk end de mindre neon tetras. Neons foretrækker blødt vand med en pH-værdi på 6,8 til 7,0 og en temperatur på 72-78 grader. Neon tetras også fair bedre under dæmpet belysning og foretrækker flydende anlæg, som de bruger som både mad og dække fra større rovdyr.

Fangenskab avl

Neon tetras tilpasse sig godt til fangenskab og kan ofte være lokket ind i avl. Kardinal tetras kræver levende fødevarer og fine endivie planter til at yngle, mens neon tetras racen når tilbydes næsten enhver regelmæssig fødekilde og ordentlig vandkvalitet. På grund af denne forskel i avl vaner, kardinal tetras oftere fanges i naturen og leveret til forhandlere indenfor kæledyr handel, mens opdrættet i fangenskab neon tetras er fælles og let at erhverve.

Related Articles