Hvordan til at fokusere en parfokale mikroskop

Hvordan til at fokusere en parfokale mikroskop

De fleste sammensatte lys mikroskoper i brug er i dag parfokale mikroskoper, som forbliver i fokus eller fokus, som forskellige mål linser på næsestykket er roteret på plads. Dette giver mulighed for en model, der skal være fokuseret på den laveste forstørrelse og forblive relativt fokuseret som forstørrelse øges. Korrekt tillader statsborgerrettigheder og fokuserer et eksemplar på laveste effekt målet observatør til hurtigt at zoome detaljer af interesse og derefter zoome ud igen for et bredere perspektiv med minimal brug af justeringsknapperne fokus.

Instruktioner

1 sæt op mikroskop i nærheden af en stikkontakt på en plan, stabil overflade. Hvis flytning mikroskop til en ny placering, skal du bære med én hånd under bunden og anden hånden på mikroskop arm--del af mikroskopet, der forbinder basen til lederen af mikroskopet. Tilsluttes en stikkontakt mikroskop.

2 Drej næsestykket af mikroskopet indtil energibesparende mål er over scenen. Næsestykket holder mål linser over scenen og giver mulighed for forskellige mål objektiver til drejes i brug, ændre forstørrelse i mikroskopet. Målet linser er indgraveret på siden med deres forstørrelse, men lavt strømforbrug mål linse let kan identificeres som den korteste af målet linser.

3 Placer et dias med et eksemplar på scenen af mikroskopet. Scenen holder modellen nedenfor mål linse. Sikre, at modellen over scenen åbning--hullet i den fase, der giver lys til at passere gennem scenen. Scenen er hæves og sænkes ved hjælp af de grove og fine justeringsknapperne, placeret på siden af mikroskopet.

4 drej Grove fokus justering knob for at hæve scenen så tæt som muligt til energibesparende mål linse. Grov fokus justering knob er den større af knapper på siden af mikroskopet.

5 mens observere gennem mikroskop okularer, rotere den grove ingsknap indtil prøven er fokuseret. Dette sænker fase til den korrekte afstand under mål linse. Bemærk at ved hjælp af den grove ingsknap til at fokusere med højere magt målet linser uforvarende kan hæve dias mod mål linsen - skader både linsen og modellen. Af denne grund, bør de grove ingsknap kun anvendes, når der fokuseres energibesparende mål linse.

6 flytte modellen på scenen indtil et område af interesse er centreret inden for synsfeltet. Øge forstørrelsen på et område af interesse ved at dreje næsestykket til næste højere mål linsen. Modellen bør forblive relativt i fokus, kræver kun subtile drejninger af finjustering knop--den mindre af knapperne på siden af mikroskopet. Drej finjustering knop, som skulle bringe modellen i rette fokus.

7 opnå maksimal forstørrelse ved hjælp af olie fordybelse linsen - den længste af de objektive linser. Anbring en dråbe immersionsolie på dias før roterende olie fordybelse linse på plads. Olien fylder den meget smalle kløft mellem diaset og olie fordybelse linse når objektivet er drejet over diaset. Denne snævre hul gør olie fordybelse linse særligt sårbare over for skader fra at hæve dias mod linsen og den grove ingsknap bør aldrig anvendes med olie fordybelse linse.

Related Articles