Hemmeligheder for at få offentliggjort i Det Forenede Kongerige

Hemmeligheder for at få offentliggjort i Det Forenede Kongerige

Introduktion

Din første roman er endelig færdig og klar til verden. Nu bare for at sende det ud til en udgiver, har det udskrives, markedsføres og bliv et bestseller forfatter. Desværre, er det ikke så let. Du har arbejdet længe og hårdt, havde søvnløse nætter og brugt timer på at skrive. Nu til den næste fase af din authoring eventyr.

Forfatterens værksted

Du har skrevet og omskrevet, læse det igennem alt for ofte for at huske, og nu du tror det er klar. Et par venner har selv sagt, det er fantastisk. Er det? Er bogen klar til offentligheden eller en målgruppe? Den måde at finde ud af er at slutte sig til en forfatterens værksted. Den kritiske læsning af andre forfattere vil hjælpe dig indsnævre dit arbejde. Hvis du er for genert, eller bor i en fjerntliggende landsby, kan du endda deltage i en online workshoppen.

Agent

Indsende dit manuskript er (MS) direkte til et forlag i næsten alle tilfælde, spild af tid. De fleste udgivere vil ikke acceptere uopfordrede værker, andre vil sikkert ikke læse mange af dem. Nej, du har brug for nogen at komme igennem dørvogtere. Du skal bruge en litterær agent. Agenter specialiserer sig i genrer og vil placere din MS til den rigtige editor, på den rigtige publisher. Få en kopi af forfatterens håndbog eller forfatterens og kunstnerens årbog, at finde den rigtige agent for dig.

Håndskriftet

En agent interesse skal vindes, før de repræsenterer dig og dit arbejde. De forespørgsler, du sender til dem skal være så poleret som din MS. Pakken skal indeholde et følgebrev, en rettet stemplet kuvert, tre kapitler af MS - eller ca. 10.000 ord og et kapitel for kapitel synopsis af den fuld arbejde.

Følgebrev

Din følgebrev skal være en side og dens første afsnit skal fange deres opmærksomhed. Men undgå overdrivelse som "en surefire bestseller!" Det kan være et kort uddrag eller den stillet spørgsmål arbejde løser. Sammenfatte hele plottet i andet afsnit. Beskrive hvordan og hvorfor bogen var skrevet i det tredje afsnit, hvorfor bogen passer agenten, og hvorfor det vil passe sin målgruppe. Det sidste afsnit bør indeholde tekniske detaljer, såsom Ordoptælling, kapitler, og oplysninger om eventuelle illustrationer.

Udgivere

Hvis din indsats med en agent mislykkes, er det tid til at prøve lykken med udgivere direkte. Meget få forfattere vil opnå nogen succes med dette, men det er værd at prøve. Du bliver nødt til at henvise til din Writers håndbog til at bestemme hvilke udgivere er bedst egnet til dit arbejde, og om de acceptere uopfordrede MSs. Du skal også ændre dit følgebrev, men resten af pakken indsendelse er den samme.

eBøger

Fremkomsten af digital bogforlag betyder der er nu langt flere måder at få din bog læsere. e-Bogs forlag som Amazon, Smashword, og Lulu vil hjælpe digitalt formatere dit arbejde og gøre den tilgængelig for online købere. Royalties variere, og du bliver nødt til at oprette din egen marketing kampagne, men dit arbejde vil være derude. Hvis salg sker til at hæve en udgiver øjenbryn, kan du endda få tilbudt en print deal.

Forfængelighed pressen

Før eBooks var der, og der stadig er forfængelighed pressen. Mange af disse udgivere er print-on-demand, de udskriver en kopi på køb anmodning, andre hybrid forlag; det vil sige formår de både trykte og digitaliserede arbejde. Disse udgivere generelt koste dig penge op foran for at blive offentliggjort, og de vil tage et snit af noget salg. Plus, for trykte bøger er der normalt en minimum køb. Still, hvis du villig sat i en indsats for at markedsføre din bog, og dig selv, kan du finde succes. Det er ret sjælden, men udgivere har plukket op en af disse titler på lejlighed.

Related Articles