Hvad er gamle kameraer værd nu?

Hvad er gamle kameraer værd nu?

Kameraer har været kendt siden 1830erne, selv om de fleste af de modeller, de fleste mennesker kender dukkede op i det 20 og 21 århundrede. At finde en gammel kamera i dit loft kan gøre du tror det kan give dig en mindre formue, og i nogle sjældne tilfælde, det kan. Det afhænger normalt af mærke af kamera du har, hvad den oprindelige kvalitet var og hvordan det har holdt op, og efterspørgslen efter sådanne kameraer. Du kan pris et gammelt kamera på noget du ønsker, men medmindre du har noget særligt, forventer ikke en stor stormfald fortjeneste.

Forbrugernes kameraer

Langt er de mest rigelige kameraer da George Eastman kompagni, Eastman Kodak, indførte Brownie i 1900, forbruger-level kameraer. Disse spænder i kvalitet fra temmelig god hele vejen ned til ligefrem forfærdeligt. For eksempel, produceres Kodak og andre virksomheder en række kameraer i 1930 ' erne, der ser ud som de burde være værd en masse penge lige nu. De har bælge, en blændering, shutter hastighed kontrolelement og bruge medium-format film. Desværre, mange, mange af disse blev produceret, så selv de er i dag ganske rigeligt. Kodak også havde en uheldig vane med at gøre kameraer, der tog specifikke og ulige film størrelser såsom 616 og 620. Mens filmen selv er standard 120, er spoler forskellige. Da Kodak og andre virksomheder stoppet gøre disse typer af film for mange år siden, fungerer disse og mange andre forbruger-niveau kameraer ikke uden at ændre filmen. Hvis de ikke kan få filmen, vil de fleste mennesker ser på gamle kameraer forbi dem, der gør det vanskeligt at bruge dem. Dette problem selv strækker sig ind i 1990s med sådanne kameraer indført tidligere for at tage disken film eller 110 film. Som digitale kameraer hævdede markedet, de fleste film producenter stadig tilbage i erhvervslivet har tendens til at holde fast i hvad stadig har et marked, film som 35 mm, 120 og 220. Forvent ikke de fleste forbruger-niveau kameraer til at hente mere end £6 til £13.

Professionelle kameraer

Du vil have bedre held, hvis du har et gammelt kamera klassificeret som et professionelt kamera i dit skab. For eksempel, hvis du finder en collectable kamera med et navn som Hasselblad, Nikon, Rolleiflex, Leica, Mamiya, Bronica eller Contax, kan du forvente at bringe flere penge, normalt i hundredvis af dollars. For virkelig eftertragtede kameraer såsom Rolleiflex og Leica, kan du stadig forvente at få mere end £650, hvis de kameraer er i god form og lys stramt uden linse problemer. Den standard medium-format arbejdshest, Hasselblad 500C eller 500 CM kan have kostet omkring £1.950 nye, men i dag selv i bedst form, du kan kun få et par hundrede dollars for hver. Selv om Nikon startede 35mm system kamera revolution i 1959, hente selv de tidligste Nikon single-linse refleks kameraer kun et par hundrede dollars.

Antikke kameraer

Teknisk, antikke kameraer blev foretaget mere end 50 år siden, men i dette tilfælde antikke kameraer generelt kommer fra 19 eller tidligt i 1900-tallet. Betingelse er alt med disse former for kameraer. Hvis du har et kamera, den type, der producerer 4 af 5, 5 af 7 eller 8 af 10 enkelt negativer, bælgen kan have rådnet nu og har lys lækager. De vil stadig sælger for mere end £325, men hvis du har en, der hovedsageligt ser ud som om du bare gik ind i en fotoforretning i 1890 og købte den nye, du kan forvente i de lave tusinder. Disse typer af kameraer var generelt anvendes af fagfolk.

Instant kameraer

Instant kameraer, lavet primært af Polaroid og for en kort tid, Kodak, har ringe værdi, fordi filmen er blevet utilgængelige. Nogle af de ældre Polaroid modeller med bælge fra 1950erne og 1960s kan bringe en pris af £32-£65 som samlerobjekter, men de mere almindelige og nyere modeller sælger sjældent for mere end £13. Modellen et trin og Swinger kan have nostalgiske værdi til nogle mennesker, at bringe op til £ 19, men det er om grænsen. Kodak instant kameraer, trods deres begrænset tilgængelighed, går sjældent til selv £3 til £6.

Related Articles