Kilde af hydrogensulfid i brønde

Kilde af hydrogensulfid i brønde

Svovlbrinte er en farveløs, giftig gas, der lugter som rådne æg. På et meget lavt niveau det udgør ikke en sundhedsrisiko, men smag og duft det egner til godt vand kan gøre det et irritationsmoment.

Typer

Sulfat-reduktion bakterierne er den mest almindelige kilde til hydrogensulfid i wells; disse bakterier er ofte rigeligt i rådnende organisk materiale. Brønde boret i sure grundfjeld eller i nærheden af kul og olie indskud også blive plettet af hydrogensulfid. For forurening af grundvandet er en anden mulig kilde.

Funktion

Sulfat-reduktion bakterierne får den energi, de behøver for at vokse ved at reducere sulfater, producerer svovlbrinte som et biprodukt. Dybest set, de "ånde" sulfater i stedet for ilt. De støtte i nedbrydning af organisk stof og dermed er ofte forbundet med rådnende eller rådnende rester i ilt-sløj omgivelser. Naturlige kemiske reaktioner i klipperne, der indeholder svovl-bærende mineraler kan også frigive hydrogensulfid i vandet.

Overvejelser

Nogle bakterier får energi af oxiderende opløste (II) jernhydroxid til form jern (III) oxid; disse organismer kaldes jern bakterier og er også en hyppig gener i godt vand. Sulfat-reduktion bakterierne kan fodre på rester af døde jern bakterier forværrer problemet af afsmag vand med svovlbrinte. Korrosion i metal rør er en mulig bivirkning af denne uvelkomne interaktion.

Related Articles