Musik indflydelse på børns adfærd

Musik indflydelse på børns adfærd

Musikken spiller en særlig rolle i livet for børn. Fra barndom gennem ungdomsårene, børns relationer med musik er skiftende, men næsten altid lukke. Om at lytte til musik eller lære hvordan man laver sin egen, musikkens indflydelse på barnets udvikling og adfærd kan fortsætte med at betale smuk belønner hele sit liv.

Klassisk musik

Ifølge Don Campbell, kan forfatter til "The Mozart-effekten," klassisk musik, spillede på rette tid og rette mængde, have en i nærheden af mirakuløse virkning på barnets sind og adfærd. I et interview med Net.com med medicin siger Campbell musikkens evne til at stimulere hjernen, følelser og kroppen samtidig hjælper barnet udvikle kommunikationsfærdigheder. Spille musik for en ung mand på naptime, sengetid og frikvarter Hvornår barnet er at være kreativ hjælper et barn fokus og slappe af. Det kan endda hjælpe med at lindre stress forårsaget af smerte, siger Campbell.

At studere musik

Når små børn studere musik, deres fokus på rytme, bevægelse og andel styrker deres hjerner og hjælper dem til at blive dygtige i sådanne områder som tale og matematik. Ifølge Campbell er rytme instrumenter og sang passende for førskole alder. I grundskole, bør børn få nogle erfaringer med mere avancerede instrumenter. Om at indføre et meget lille barn til musik undersøgelse kan være gavnlig, er det vigtigt, at forældrene aldrig tvinge et instrument på barnet, siger Campbell.

Humør ekstraudstyr

Musik er meget dygtige til både kommunikere humør og ændre stemningen i lytteren. Selv meget små børn er i stand til at skelne mellem-- og reagere på--glad og trist sange. Da de når ungdomsårene, bliver humørændrende kvaliteten af musikken ofte et værktøj. I "The virkninger af voldelige musik på børn og unge" fra Iowa State University, forskere Donald F. Roberts, et al, at unge bruger populære musik til at styrke eller administrere deres stemninger-betænkningen. Mænd har tendens til at bruge musik til at øge energi eller styrke vrede, mens hunner bruge musik til at øge deres spiritus eller bekræfter en særlig følelsesmæssig tilstand.

Voldelige musik

Selv om mange forældre bekymre at aggressive og voldelige musik og tekster kan påvirke deres teen opførsel, fandt Roberts og team at effekten af denne type musik på teenagere i vid udstrækning afhænger af, hvad der foregår i den teenagers liv. For eksempel, sange om selvmord eller vold har tendens til at have lille effekt på en teenager, der ikke allerede er i fare for selv destruktive eller voldelig adfærd. Men for udsatte teenagere, gentagne eller kompulsiv lytter til denne type musik kan øge risikoen.

Related Articles