Hvem er anonym, og hvad er deres mål?

Hvem er anonym, og hvad er deres mål?

Introduktion

Anonym har vundet en plads i den offentlige bevidsthed som en gruppe af internethackere, der angriber websteder af statslige organer, store virksomheder og religiøse grupper. Sådanne foranstaltninger har været mærket i medierne som "hacktivism". Mål og formål med anonym kan dog være svært at definere, da det ikke er en organisation med kontorer og ledere, men snarere en forskelligartede samling af ligesindede, anonyme personer. Faktisk, hvis aktivister vises i offentlige de dække deres ansigter ved hjælp af Guy Fawkes masker gjort berømt af den grafiske roman og film "V for Vendetta." Dette diasshow vil forsøge at afsløre mere om anonym ved at tage et nærmere kig på sin oprindelse, og nogle af dens angreb og protester.

Oprindelse

Anonym oprindelse kan spores til online imageboard 4chan i 2003. Nogle brugere begyndte at optræde i en kollektiv måde at koordinere handlinger såsom prank opkald, hacks og distributed denial of service angreb. Den første forekomst af "hacktivism" opstod når anonym angrebet hjemmeside af Scientologi kirken i 2008. Men det var ikke indtil anonym kom til forsvaret af Wikileaks hjemmeside i 2010 og derefter spillede en aktiv rolle i at støtte de arabiske foråret revolutioner i 2011, at det begyndte at få udbredt medieopmærksomhed. Koncernen har ingen regler eller retningslinjer og operationer er lanceret udelukkende ud fra niveauet af støtte og interesse, de modtager fra medlemmer. Beskytte ytringsfrihed og uafhængighed af internettet kan ses som en af sine hovedmålsætninger. Forskellige hjemmesider, twitter konti og Facebook-profiler er blevet ramt med koncernens motto: "vi er anonym. Vi er Legion. Vi kan ikke tilgive. Vi må ikke glemme. Forvente os."

Operation Paperstorm

Titusinder af mennesker i omkring 40 lande over hele verden deltog i Operation Paperstorm i 2010. Formålet var at fylde byerne med flyers bærer logoer og slogans mod censur og globale selskaber. Aktivister blev også opfordret til at sprede budskaber til støtte for demokratiske bevægelser. Anonym opfordrede folk til at "race gennem gaderne" distribution af flyers i et forsøg på at "ramme dem i deres egen verden."

Protest mod chilenske energiprojekt

Anonym foretog angreb på flere hjemmesider i Chile til at protestere mod planerne om at bygge to vandkraftværker i et naturreservat omkring 50 km fra Santiago. Protest mod Alto Maipo projektet blev designet til at falde sammen med jordens dag. Den magasin "Mensaje" og ATM maskine udbyder Servibanca var to af gruppens ofre. Anonym tilbage den følgende besked på hackede websteder: "vi er meget trætte af dig. Uanset om du er på venstre eller højre, du alle bukke under for strømmen af penge. Du stjæler folk. Du er fanger af dollaren. Dette er vores verden og du vil ikke blive godt modtaget her." Gruppen opfordrede også til fratræden af Chiles energiminister Sergio del Campo.

Spaniens anti-sørøver lov

Hackere målrettet hjemmesider af Folkepartiet, Senatet og den amerikanske ambassade i Spanien til at protestere mod vedtagelsen af den såkaldte Sinde Law i 2011. Lovgivningen blev indført for at tackle spørgsmål vedrørende intellektuelle ejendomsrettigheder. Loven giver Kommissionen beføjelse til at lukke hjemmesider anses for at være at overtræde copyright-lovgivning. Anonym brugt Twitter opfordrer tilhængere fra hele verden til at protestere imod loven.

Israel målrettet

Israel var mål for et angreb af anonym når hjemmesider af flere ministerier og Parlamentet blev efterladt ubrugelig i April 2013. Handlingen blev opkaldt "OpIsrael" og aktivister erklærede, at dens formål var at "slette Israel fra cyberspace." Før handlingen, anonym advarede Israel som: "du har ikke stoppet din uendelige menneskelige højre krænkelser. Du har ikke standset ulovlige bosættelser. Du har ikke overholdt våbenhvilen. Du har vist, at du ikke respekterer folkeretten." Den israelske regering, havde mens indrømmer sine websites lidt fejl, bagatelliseret betydningen af angrebene.

En besked til Nordkorea

Anonym sluppet løs sit raseri mod Nordkorea med en serie af cyber-angreb i April 2013. Aktivister målrettet landets officielle Twitter og Facebook regnskaber samt angriber forskellige statskontrollerede nyhedssites. Et antal kreativ hackere sendt billeder kritiserer landets leder Kim Jong-Un. Et billede viste diktatoren som en gris-faced væsen ud for en billedtekst, der sagde "ønskede". Han var også show med et billede af Mickey Mouse på sin mave og beskyldt for at spilde penge, mens hans folk sultede. Nordkorea er kritiseret dagligt for sin censur af internettet indhold.

Hævne død af en aktivist

Internet aktivist Aaron Swartz begik selvmord i januar 2013. Swartz, medejer af webstedet Reddit, sigtet for computer svig i USA, som kunne have ført til ham at blive dømt til 35 år i fængsel. Efter hans død angreb anonym hjemmeside domfældelse Kommissionens af USA 's justitsministerium. Hackere forlod følgende meddelelse: "Aaron Swartz blev dræbt. Dræbt fordi han står et umuligt valg. Dræbt fordi han blev tvunget til at spille et spil han ikke kunne vinde — en snoet og forvrænget perversion af retfærdighed-et spil, hvor den eneste vindende skridt var ikke til at spille. " Anonym derefter hævdede at have kopieret hemmelige oplysninger og truede med at gøre det offentligt.

Handling i Argentina

Hjemmeside for den argentinske højesteret blev angrebet af anonym i 2012 til støtte for fildeling site Taringa. Med webstedets ejere Alberto Nakayama og brødrene Matias og Eran Botbol sigtet krænkelse af ophavsretten, anonym mobiliseret for deres sag ved hjælp af Twitter hashtags "#OpTaringa" og "#OpFuerza" at opfordre borgerne til at protestere mod den sag.

Anti-korruption protest i Brasilien

Hjemmesiden for Central Bank of Brasilien blev gjort tilgængelig offline i marts, 2012, når anonym lancerede et angreb mod korruption og ulighed i det sydamerikanske land. Selv om banken udtalte, at ingen transaktioner eller andre systemer var blevet påvirket af cyber-angreb, var medlemmer af offentligheden ude af stand til at få adgang til webstedet for et antal timer. Periode på en uge angrebet aktivister steder, hvor flere forskellige banker og organisationer i Brasilien, herunder den brasilianske sammenslutning af banker, kreditkort operatør Cielo, Citibank Brasilien og den Panamerika Bank.

Related Articles