Sådan kontrolleres en defekt modstand & kondensator

Sådan kontrolleres en defekt modstand & kondensator

Modstande og kondensatorer er grundlæggende elektriske komponenter, der findes i næsten alle kredsløb. Alle elektriske komponenter har specifikke magt tolerancer, og overskrider dem vil gøre en komponent brænde ud og mislykkes. Hvis du overskrider spændingen kan rating af en elektrolytisk kondensator det ligefrem eksplodere. I bedste fald vil en defekt komponent gøre et kredsløb opføre sig uforudsigeligt, og i værste fald medføre en overlappende fiasko, der ødelægger andre følsomme komponenter. Du kan teste en modstand med en enhed kaldet et multimeter, eller et ohmmeter. Test en kondensator er tricky, og kræver en analog meter.

Instruktioner

1 bestemme den nominelle værdi af modstanden (i enheder af "ohm") ved at undersøge de farvede bånd på modstanden.

2 Indstil din multimeter eller ohmmeter til at teste den næste højeste modstand område større end værdien af modstanden. For eksempel, hvis du tester en 100 k ohm modstand og din meter har indstillinger for 50 k ohm, 100 k ohm og 200 k ohm, sæt den til 200 k ohm. Ohm er angivet med det græske bogstav omega, der ligner en på hovedet bogstavet u med fødder.

3 sluk for enheden og fysisk afmontere den fra strøm ved at frakoble den eller fjerne batterierne, hvis modstand er stadig i et kredsløb.

4 Tryk på målerens sonder til den modstand kundeemner. Modstande er ikke polariseret, så det er ligegyldigt hvilken sonde, du opretter forbindelse til som fører.

5 Undersøg læsning på meter til den forventede værdi af modstanden. Hvis læsning ikke svarer til den forventede værdi, er modstanden defekt. Husk på tolerance rating af modstanden. For eksempel, hvis du tester en 200 k ohm modstand med en tolerance på 10 pct., aflæsninger mellem 180k og 220 k ohm er fint, men noget højere eller lavere indikerer et problem. En helt udbrændt modstand kan tildele en læsning af uendelig modstand på en analog måler eller fejl eller "uden for rækkevidde" besked på en digital måler.

1 kig på kondensator, men ikke røre ved den. Hvis det er opsvulmet, asymmetrisk, korroderede eller misfarvede er det helt sikkert defekt.

2 sluk kondensator er forbundet, hvis nogen, og fysisk afbryde kredsløbet fra strømkilden.

3 Aflade kondensatoren før håndtering er det ved at røre en skruetrækker med en plast greb eller en modstand på tværs af kundeemner af kondensator. Hvis du bruger en modstand til at Aflade kondensatoren, håndtere modstanden ved hjælp af et par tænger med en isoleret greb.

4 Fjern kondensator fra banen, hvis det er forbundet til en. Andre komponenter i et kredsløb kan påvirke adfærden hos en kondensator og gøre den måleraflæsning meningsløs.

5 røre sonder af ohmmeter til fører af kondensator. Hvis kondensator er polariseret, tilslutte positiv test sonde til anoden af kondensator og negativ test sonden til katoden, som normalt identificeres på kondensator af et "-" symbolet. Nål på måleren skal svinge fra infinity og derefter klatre op igen. Hvis den kondensator værdi i rækken picofarad eller lavere, vil det ske meget hurtigt. Jo højere værdien af kondensator, jo mere langsomt modstand læsning vil svinge tilbage op. Hvis nålen forbliver på lav eller nul modstand kondensator er "kortsluttet" og defekte.

Related Articles