Hvornår skal man høste staude valmue frø

Hvornår skal man høste staude valmue frø

Flerårig valmuer - som omfatter den fed Papaver orientale "Valmue, P. alpinum"Alpine Valmue"og P. Valmue"Sibirisk Valmue"--er hårdføre planter, der giver lys farve på landskabet i slutningen af foråret og sommeren. Mens der er flere måder at formerings flerårig valmuer, er høste frø fra en Valmue fuld, moden pod en enkel og givende opgave.

Rede

Frø parathed er ikke vanskeligt at fastslå med flerårig valmuer. Forlade et par Valmue blomster på planterne i slutningen af den blomstrende sæson. Når the valmuer visne og falde fra, træde fuld, afrundet Valmue bælg i stedet for den brugte blomstrer. Tillad Valmue bælg til at forblive på stilke, indtil bælg igen tørre og brun. Når små huller udvikler nær toppen af de tørre pod, er de birkes klar til høst.

Høst valmue frø bælg

For at høste Valmue bælg, skal du bruge et par af haven Sakse til snip pod fra stilken. Placer Valmue bælg på en tallerken eller bakke og sætte frø i en varm, velventileret rum for mindst en uge. Fjerne ikke frø fra bælg endnu, som bælgene og frøene har brug for mere tid til at tørre.

Frø

Holde en tør Valmue pod over åbningen af en lille papir kuvert. Hold pod med de små huller på toppen af bælgen vender nedad og ryste og tryk pod fast for at frigive de birkes. Den lille runde frø er sort og sprødt.

Gemme birkes

Skriv datoen for høst på kuverten, sammen med eventuelle andre ønskede oplysninger, herunder type og farve af anlægget. Fold kuverten og placere det i en glaskrukke. Hvis du har en pakke af silicagel, placere pakken i krukken med de birkes. Kiselgel er i de små pakker ofte pakket med nye sko eller vitamin flasker. Silica-gel holder luften i krukken tørt, forhindrer, at skimmel eller meldug vokser på de birkes. Fastgør låget sikkert til glaskrukke og gemme de birkes i køleskabet eller i et køligt, mørkt skab. Opbevare frøene indtil foråret eller bruge dem frø til smag brød eller ruller.

Related Articles