Kost for mennesker med kronisk diarré

Kronisk diarré er ubehageligt og besværligt. Mange gange er det et symptom på anden sygdom, men det er vigtigt at spise korrekt for at undgå at gøre problemet værre. Der er fødevarer, du bør undgå og nogle fødevarer, der kan hjælpe med diarré.

Fødevarer for at undgå

Du bør undgå fødevarer, der har vist sig at forværre diarre. Undgå mælk og mejeriprodukter. Må ikke drikke koffeinholdige drikkevarer såsom te, kaffe og mørk sodavand. Krydret mad og højt fedtindhold eller fedtet fødevarer vil også forårsage irritation. Ikke spise høj-fiber fødevarer eller høj-sukker fødevarer gerne cookies, kager og milkshakes. Undgå æbler, pærer og kirsebær saft, i særdeleshed. Undgå sukker fri fødevarer, herunder tyggegummi og møntanstalter. De kunstige sødestoffer, især xylitol, kan forårsage diarré. Selv efter diarré er aftaget, kan du opleve laktoseintolerans. Dette er normalt, så det er bedst at undgå enhver mejeriprodukter for mindst en uge efter diarré er stoppet.

Fødevarer at spise

Når du lider af kronisk diarré bør du spise en kedelig kost. Spis ting som bananer; de har tendens til at være bindende. Også Spis plain ris, kogte kartofler og ristet brød, alle med ingen smør. Kiks og kogte gulerødder er også blid på dit system. Du kan også spise uden skind, fedtfri Bagt kylling. Yoghurt er en undtagelse til mejeriet. Se for yoghurt, der indeholder acidophilus, hvilket er nyttigt at fordøjelseskanalen.

Rehydrere

Det er vigtigt at rehydrere efter anfald af diarré. Drik vand, men du også nødt til at erstatte tabt elektrolytter. Du kan bruge en elektrolyt drink som f.eks Gatorade eller for børn, Pedialyte. Suppe eller bouillon med salt og frugter og grøntsager, der indeholder kalium vil også erstatte elektrolytter. Hvid druesaft er et godt valg hvis du ønsker juice.

Probiotika

Overveje at tage høj kvalitet probiotika som Florastor, som kan findes i næsten ethvert apotek uden recept eller du kan købe Shaklee's Optiflora. Disse hjælper genoprette balance i fordøjelsessystemet. Probiotika også bidrage til at styrke immunsystemet.

Mulige årsager

En glutenallergi eller cøliaki kunne være årsag til diarré. Din læge kan teste dig for dette. Laktose intolerance kan også forårsage diarré. Det kan være klogt at undgå disse fødevarer, indtil test kan køres for at afgøre, om du har en intolerance eller allergi.

Related Articles