Hvornår blev spydkast opfundet?

Hvornår blev spydkast opfundet?

Det er svært at lokalisere tidsperioden, endsige det år, hvori spydkast blev opfundet. Variationer over spydkast har været anvendt i tusinder af år i hele verden.

Definition

Et spydkast er en lys spyd, der er kastet, bliver brugt i en frådede måde. Ordet "spyd" er af 1400-tallet midt engelsk oprindelse; "chafeveleyn" er afledt af det midterste franske "javeline," som er en diminutiv ændring af "javelot" ("spyd"). Det foreslås, at "javelot" er af keltisk oprindelse.

Tidligste spyd

Arkæologer resultater tyder på, at de tidligste spyd- eller kaster pinde--blev fundet i en kul minen i Schoningen, Tyskland. De menes at være næsten 500.000 år gammel.

Før-moderne alder anvendelser

Før 1900-tallet, spyd, der blev brugt til krig og jagt af samfund i hele verden, især i pilum, bruges af det romerske imperium, og assegai, brugt i det sydlige Afrika. Men de mest populære spydkast brug (og det tidligste eksempel på deres brug for sport) var på de olympiske lege i oldtidens Grækenland i det ottende århundrede f.kr.

Spyd, der i dag

Brug af spyd, der i dag er blevet begrænset til spor og felt begivenheder, især de moderne olympiske lege. Tidligere lavet af træ, opfundet Franklin Held hule spydkast i 1953 - et redskab for øget flyvning kapacitet, der er brugt til denne dag.

Berømte spyd

En velkendt kaster spyddet i historie og mytologi er "Spear of Destiny," den bibelske spyd af en romersk soldat, der bruges til at gennembore Jesu side under korsfæstelsen.

Related Articles